BALLI ÇITIR BADEM

  • 2 su kadehi ham badem
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı

Bademleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayıp evvelden ısıtılmış 350 derece fırında 10 dakika pişirin. Bademleri yanmaması için ara ara çevirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Ufak bir kasede şeker ve tarçını karıştırın. Bal, su, zeytinyağı ve vanilya esansını sos tenceresine alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca soğuyan bademleri ilave edip üç dakika pişirin. Son olarak şekerli tarçından 1.5 yemek kaşığı kadar ilave edin ve şeker karamelize olana kadar pişirmeye devam edin. Şeker karamelize olmaya başladığında bademleri ocaktan alıp geniş bir kaseye alın ve kalan şekerli karışımı ilave edin. Kaseyi iyice sallayarak şekerin bademlerin üzerine iyice yapışmasını sağlayın. Bademleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine yayıp soğumaya vazgeçin. Çay veya kahvenin yanında tatlı bir atıştırmalık olarak servis yapabilirsiniz.

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet