CEVİZ ALİ NAZİK

Ceviz Malzemeler

  • 3 sivribiber
  • 1 Arnavut biberi
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 g orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
  • Yarım su kadehi kocaman çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Yoğurtlu patlıcan için

  • 4 orta boy patlıcan
  • 4~5 diş sarımsak
  • 500 g yoğurt

Sivribiber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kıymayı hafif sulu kalacak biçimde kavurun. Rengi dönmeye başlayınca kocaman çekilmiş ceviz, soğan ve biberleri ilave edin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın. Közleyip kabuklarını cettiğiniz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ilave edip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Yoğurtlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kıymayı yerleştirin ve sıcak servis yapın.

 

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet