Findikli Seker Hamurlu Pasta

Findikli Seker Hamurlu Pasta Malzemeleri

  • Pandispanya icin Malzemeler:
  • 3 Yumurta
  • 2 Su bardagi Seker
  • Yarim kutu Tereyagi
  • Kabartma tozu
  • Vanilin Sekeri
  • Süt
  • Un

Findikli Seker Hamurlu Pasta Yapılışı

  • Evvel yumurtanin aklarini ayri bir kapta köpük olana kadar cirpin bu en ehemmiyetli püf noktasidir pandispanyanin.
  • Yumurtanin sarisinida cirpin seker ilave edin cirpmaya devam edin sekeri ilave edince kati bir kivam olacaktir erimis tereyaginida ilave edip cirpmaya devam edin,harc hafif sulanacaktir.kabartma tozu ve vanilin sekerini koyunca yeniden katilasacak.
  • azıcık süt dayanağı yaparak göz karari alabildigince un ilave edin.
  • kati bir hamur olacak yumurtaninda akini ilave edin ve yumurtanin aki sönmeden dikkatlice hamura yedirin.
  • fazla civik aşırıda kati olmayan bir hamur elde etmis olacaksiniz.yaglanmis unlanmis kaliba yayin hamuru 130 derece yaklasik 50 dakika pisirin.sisip kabardiktan sonra kürdanla hakimiyet edin.Soguduktan sonra bicakla 2 ye fazla kabardiysa 3e dağılın ve hevesinize göre pastanizi yapin ister findikli ister meyveli ister cikolatali ister vanilyali ne isterseniz.
  • AFIYET OLSUN

Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2010

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet