Findikli Tahinli Kitir

Findikli Tahinli Kitir Malzemeleri

  • İçi için:
  • 1 kaşık katıyağ
  • 2 kaşık tahin
  • 2 kaşık toz şeker
  • 4 kaşık fındık içiçekilmiş
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım kadeh sıcak su
  • Değişik Malzemeler:
  • 2 kaşık un
  • Yarım kaşık nişasta
  • 1 kaşık pudra şekeri
  • 1 kaşık katıyağ
  • Yarım çay kadehi sıvıyağ
  • 1 hazır yufka

Findikli Tahinli Kitir Yapılışı

  • Tahin ve şeker yarım kadeh sıcak suyla iyice karıştırlır.
  • 1kaşık katıyağla fındıklar teflon bir tavada azıcık kavrulur.
  • Az evvel hazırladığımız karışım ve tarçın fındığa ilave edilir.
  • Suyunu azıcık sürükleyip hafif macun kıvamına geldiğinde ateşten alınır ılımaya vazgeçilir.
  • Değişik taraftan 2 kaşık un,nişasta ve pudra şekeri bir kasede karıştırılır.
  • 1 kaşık katıyağ ve sıvıyağ,katıyağ eriyene kadar ateşte yakalanır.
  • Açıp serdiğimiz yufkanın üstüne ılıyınca bu yağ karşımından sürülür.
  • Hazırladığımız unlu karışım bunun üstüne iyice serpilir.
  • Sonra yufka ikiye dayanır yarım ay biçimini alır.
  • Aynı biçimde bunun üstüne de yağ sürülür ve un serpilir.
  • Hazırladığımız fındıklı harç geniş tarafına gelecek biçimde dökülüp rulo biçiminde sarılır.
  • Kalan yağı da iyice üstüne süreriz.
  • İki parmak eninde kesilir ve hiç kesilmemiş gibi birbiri arkasına çok az yağlanmış tepsiye alınır.
  • İç harcı azıcık cıvık olduğunda dışarı akabiliyor.
  • bu nedenle birbir arkasınca sıralayın.
  • 180 ye ayarlanmış fırına verilir.
  • Üstü kızarana kadar pişirilir.

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2011

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet