Fındıkzade Tatlısı

Fındıkzade Tatlısı Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi hindistan cevizi
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi toz fındık
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi ay çiçek yağı
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Şerbeti için: 1,5 su kadehi su
  • 1 su kadehi su
  • Birkaç damla limon suyu
  • Üzeri İçin: 1 koli krem şanti

Fındıkzade Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır.
  • Ardından un, hindistan cevizi, akışkan yağ, fındık tozunun 3/4 ‘ü harca katılır ve çırpılmaya devam edilir.
  • Harç yağlanmış büyük boy borcama dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.
  • Krem şanti kolide belirtilen tanıma göre hazırlanır, buz dolabında bekletilir.
  • Şerbet ılıntıktan sonra tatlıya dökülür.
  • Üstüne krem şanti dağılır.
  • En üste ayırmış olduğumuz fındık tozu serpilerek servis yapılır.

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2011

İlave Eden: Gamze Scorpia

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet