KURU YEMİŞLİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI BAR

  • 25 g tereyağı
  • 1 çay kadehi krema
  • 300 g beyaz çikolata
  • 8 kuru yaban mersini
  • 2 kuru incir
  • 1 çay kadehi fındık
  • 1 çay kadehi yerfıstığı
  • 1 çay kadehi ceviz
  • 4 yemek kaşığı file badem

Tereyağı, krema ve ufak parçalara parçalanmış beyaz çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın. Yaban mersini, incir, fındık, yer fıstığı, ceviz ve file bademi doğrayıcıdan geçirip çikolatalı karışımına ilave edin. Geniş dikdörtgen bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin. Donan çikolatayı kalıptan çıkartın. Kalpli kalıplarla keserek servis yapın.

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet