KURUYEMİŞLİ İRMİK HELVASI

  • 1 su kadehi irmik
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi süt
  • 60 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı badem içi
  • 3 yemek kaşığı fındık içi
  • 3 yemek kaşığı Antep fıstığı içi

Bir sos tenceresine sütü ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını alın ve kuruyemişleri ilave ederek 1 dakika kavurun. Kuruyemişlere irmiği ilave edin ve rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık dayanağıyla kavurmaya devam edin. İrmik istediğiniz renge erişince sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 defa karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin. Yanında dondurma ile servis yapın.

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet