KURUYEMİŞLİ TART

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gr soğuk margarin
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım koli kabartma tozu
  • 2 su kadehi un

Krema için

  • 7.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su kadehi süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 koli vanilya

Süslemek için

  • Ceviz
  • Badem
  • Fındık
  • Antep fıstığı
  • Hazır çikolata sosu

Soğuk margarini hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve unu ilave edip süratli hareketlerle yoğurun. Hamuru tart kalıbından daha büyük olacak biçimde açın. Yağlanmış tart kalıbının içine yerleştirin. Hamurun kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında hamur hafifçe kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve çırpma teliyle çırpın. Karışımın topaklanmaması için tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp tereyağı ve kremayı ilave edin. Karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı tart hamurunun üzerine yayın. Fırında hafifçe kavrulmuş ceviz, badem, fındık ve Antep fıstığını dilediğiniz ölçüde kremanın üzerine serpin. Üzerine hazır çikolata sosu dolaştırıp servis yapın.

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet