Kuş Üzümü

12.9045.90

Türk mutfağının siyah incisi olan kuş üzümü zeytinyağlı dolmalarda olmazsa olmaz; pilava, aşureye, kek ve kurabiyelere de kokusu ve biraz mayhoş tadıyla ayrı bir lezzet verir. Ülkemize özgü bu koyu renkli, çekirdeksiz üzüm, yemeklere kattığı aroma bir yana, aynı zamanda oldukça kuvvetli bir şifa kaynağı.
Temizle
Stok Kodu: Yok Kategoriler:

Kuş Üzümü

Türk mutfağının en iyi kuru meyvenin siyah incisi olan kuş üzümü zeytinyağlı dolmalarda olmazsa olmaz; pilava, aşureye, kek ve kurabiyelere de kokusu ve biraz mayhoş tadıyla ayrı bir lezzet verir. Ülkemize özgü bu koyu renkli, çekirdeksiz üzüm, yemeklere kattığı aroma bir yana, aynı zamanda oldukça kuvvetli bir şifa kaynağı.En iyi  gerekmektedir.

Portakalın İki Katı C Vitamini

Vitamin ve mineral yönünden zengin bir meyvedir. Bu vitaminlerin başında da portakaldakinin iki katı olan C vitamini, gelir.

*  İçeriğinde A, B ve C vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda iyi bir protein kaynağı olan  bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir gıdadır.
* Oldukça lifli bir gıda olan kuş üzümü, sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlar.
* Boğazı yumuşatır, boğaz ağrılarına iyi gelir, iyi bir balgam söktürücüdür.
* Karaciğeri kuvvetlendirir.
* Antioksidan özellikli bir gıda olan  yaşlanmayı yavaşlatır.
* Cilde iyi gelir, cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur.
* Tırnak ve saç dokularını kuvvetlendirir.

Bir de Böyle Deneyin
Yaygın olarak zeytinyağlı dolmalarda, pilavlarda ve tatlılarda kullanılır. Bizim tavsiyemiz ise ayva kompostosu yaparken içine bir avuç da kuş üzümü katarak bu serin ve mayhoş içeceğin tadını çıkarmanız.

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“Kuş Üzümü” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir