ZENCEFİLLİ VE YER FISTIKLI KARAMEL BAR

Yer fıstığı bar

Zencefilli bisküvi için

  • 125 g tuzsuz tereyağı
  • 90 g esmer şeker
  • 230 g pekmez
  • 375 g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı toz zencefil

Karamel için

  • 175 g tereyağı
  • 220 g esmer şeker
  • Yarım su kadehi pekmez
  • 150 ml krema
  • 210 g tuzsuz yer fıstığı

Zencefilli bisküvi için tereyağı ve esmer şekeri geniş kaba alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. Pekmez, un, kabartma tozu ve zencefili ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşana kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru fırın tepsinizin ebatlarında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Karamel için tereyağı, esmer şeker ve pekmezi bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin. Karışımın rengi koyulaşmaya başladığında yer fıstıklarını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Yer fıstıklı karışımı zencefilli bisküvinin üzerine yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında rengi koyulaşana kadar takribî 15-18 dakika daha pişirin. Karamel barları 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın. Karamel tamamen donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

0

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sepet